Omgeving vol verrassingen

Een kleine selectie van foto's van de omgeving en activiteiten die er te beleven zijn

Waar ben je en wat valt er te beleven?

Je bevindt je hier in het “Parc Naturel Régional des Causses du Quercy”. Er zijn vele gezellige authentieke dorpjes in de buurt waarvan de woningen gebouwd zijn in de typische gele rotssteen van de streek.

Op 5 km vind je Rocamadour. Een dorp gebouwd tegen een rots met daarboven een heiligdom en op de top een kasteel. Dit was vroeger een bedevaartsoord en is het 2de meest bezochte dorpje van Frankrijk. Je kan hier naar het apenpark om de apen, die vrij rond lopen, zelf te voederen. Ook is er een roofvogelshow en een bijenkwekerij. Op 1 km kan je in het prehistorisch park dinosaurussen op echte grootte gaan bekijken. In Lacave, op 3 km, kan je met een treintje de grotten in. En wat dacht je van een geiten- en eendenkwekerij (op 3 en 5 km)? Of een tocht met de kano op de Dordogne (de zuiverste rivier van Europa) ’s middags een picknick op de oever en daarna naar het zwemparadijs in Souillac (inkom inbegrepen bij de huur van een kano).

Een tochtje met de auto ( voor de liefhebbers met de fiets) naar Cales, Gourdon, Gramat, Martel, Autoire, St. Céré, Domme, Sarlat en zo niet alleen de authentieke dorpjes bezoeken maar op de top van elke heuvel genieten van een steeds weer ander uniek uitzicht. Gouffre de Padirac kan je met een bootje de grotten in. Moulin de Cougnaguet is een 14de eeuwse molen die nog steeds in werking is, op 2km.

Het is de streek van de noten (likeur / olie), eend (fois gras / gessiers/ magret de canard), truffels en geitenkaas. Je kan in de buurt uitstekend gaan eten: menu’s middags voor 15 euro (4 gangen + wijn), menu’s avonds tussen 25 en 35 euro ( verfijnde 4 gangen).

Voor meer actie is er een avonturenpark, geocashing, grotduiken en fietstochten voor de ervaren fietser.

Heeft u vragen of wilt u boeken?

Klik hier voor ons te contacteren.